Wednesday 18 May 2011

Welke boodschap brengen de engelen ons?

Een leuk aspect van de reiki avonden, telkens op maandag hier, is dat we na een korte meditatie de kaarten van de engelen trekken. Boodschappen van de engelen, een kaartspel met positieve uitspraken. Sommigen noemen het orakels. Orakelkaarten of wijsheidskaarten worden dat soort kaartspelen ook genoemd. Ik zie het als spirituele boodschappen die je even tot nadenken stemmen en dat is uiteindelijk de bedoeling. Er zijn drie kaartensets. De eerste kaart geeft een bemoedigende positieve boodschap, de tweede kaart geeft 2 eigenschappen en de derde kaart geeft een korte en krachtige raad, levenswijsheid als je wilt. De kaarten zijn in het Spaans en daarom schrijven we die combinaties van 3 kaarten altijd op en hierna volgt dan één van de boodschappen die voortkwam uit 3 verschillende kaarten:

  • Ik ben de engel die neerdaalt om bij jou thuis te blijven...Ik breng licht vanuit de hemel om jouw huis te verlichten! Alles zal beter worden nu, want nu woont er een engel in jouw huis die je
  • licht en goddelijke genezing geeft;
  • Doe de dingen die je doet op een excellente manier.
Als we de boodschap in de groep voorlezen, in totaal hebben we dan ongeveer 15 à 20 positieve boodschappen gehoord, wordt er wel eens gelachen of commentaar gegeven over de boodschap. Het is een aangename manier om het eens te hebben over de houding van hoe we in het leven staan. Een moment dat we even stilstaan bij spiritualiteit, levensfilosofie of hoe je het ook wilt noemen.

Naast dit soort kaarten bestaan er uiteraard ook nog specifieke Reiki kaartensets, daarover meer in een volgende post.

Gerelateerde posts :
Realiseer je projecten
Wat zijn Chakra's?

Namasté