Wednesday 1 June 2011

Wat zijn Chakra's

TrudisCreations
We hebben meerdere Chakra's in ons lichaam die ons spirituele, mentale, emotionele en fysieke toestand analyseren en voorzien van de nodige energie. In het Sanskriet betekent het woord "draaiend wiel" omdat de Qi, de levensenergie er ronddraait.
Wanneer er zich een blokkade bevindt in één van de chakra's dan zal ons lichaam niet meer naar behoren functioneren. Dan kunnen zich hartkwalen voordoen, leverkwalen, nierstenen, emotionele problemen.... Elk chakra is dus verbonden met bepaalde organen, systemen (bv het spijsverteringssysteem) en klieren.

Wat zijn de zeven hoofdchakra's en waar bevinden zij zich?

  1. Het eerste chakra of het "basis" chakra bevindt zich onderaan je ruggengraat. Het loopt tot aan het perineum, dit is het stukje huid dat zich tussen de anus en de geslachtsdelen bevindt. Dit chakra zorgt ervoor dat je goed geaard bent.
  2. Het tweede chakra of het "sacrale" chacra bevindt zich ongeveer zo'n 5 cm onder je navel. Dit chakra zorgt voor harmonie, beweeglijkheid en flexibiliteit en de sterkste prikkel die je hier kan ervaren is het seksuele genot.
  3. Het derde chakra of de "zonnevlecht" ook solar plexus genoemd bevindt zich aan de onderkant van je ribbenkast, tussen je middenrif en je navel. Dit chakra zorgt voor je persoonlijke verlangens, je eigen wilskracht om iets te verwezenlijken.
  4. Het vierde chakra of je "hartchakra" bevindt zich middenop je borst en zorgt ervoor dat er liefde doorheen je lichaam stroomt.
  5. Het vijfde chakra is je "keelchakra" en bevindt zich onderaan je keel. Dit chakra zorgt voor je expressie en communicatie naar de buitenwereld toe.
  6. Het zesde chakra is je "derde oog" en bevindt zich in het midden van je voorhoofd en zorgt voor je begrip, je concentratie en je intuïtie.
  7. Het zevende chakra is je "kroonchakra" en bevindt zich iets boven het centrum van je hoofd. Hier ervaar je spiritualiteit en worden je persoonlijke inzichten gevormd.

In volgende artikelen worden de chakra's één voor één beschreven om zo een dieper inzicht te krijgen in de werking en mogelijkheden om je energie stroom terug op gang te brengen.

"Als je geen herinnering had van gisteren, totaal geen herinnering van welke vorm dan ook, zou je dan denken?"
Krishnamurti
Gerelateerde posts:
Welke problemen kunnen zich voordoen in de Chakra's
Leren zien met je derde oog