Tuesday 21 June 2011

Welke problemen kunnen zich voordoen in de Chakra's?

Trudis Creations
Een Chakra is verstoord op het moment wanneer een ziekte of ander lichaamlijk ongemak zich van ons meester maakt of wanneer we een mentale of emotionele stoornis ervaren. Dit komt doordat zich overtollige energie opgestapeld heeft in één van de chakras. De oorzaak hiervan kan zijn dat we geschrokken zijn van iets, het lichaam houdt de energie die vrijkomt bij schrik automatisch vast en deze energie wordt opgeslagen in een chakra. Een heel goed voorbeeld hiervan is wanneer er jarenlang een overtollige energie aanwezig is in het hartchakra kan dit leiden tot een hartaanval.

Wanneer een chakra geblokkeerd geraakt dan kan de energie niet goed doorheen het lichaam vloeien. Dit heeft ook zijn effect op de chakras die erboven en eronder liggen.

Het kan ook gebeuren dat een chakra te weinig energie krijgt. Dit kan komen omdat een chakra die erboven of eronder ligt niet goed functioneert en zo te weinig energie kan doorzenden door bv. een te grote emotionele of mentale inspanning of bv. wanneer een persoon geen vertrouwen heeft in zijn intuïtie en te rationeel is dan is zijn zesde chakra niet in evenwicht.

Al deze ongemakken in de Chakra's kunnen verholpen worden met Reiki want Reiki :
  • Verhoogd de energie-niveaus in de chakra's zodat de energie terug vrij door het lichaam kan stromen.
  • Vastgehouden energie in de chakra's wordt vrijgegeven.
  • Het brengt de chakra's onderling terug in evenwicht.
Besluit
Ga rustig zitten en kijk naar binnen in je lichaam. Waar heb je ongemakken? Waar voel je angst of onbegrip? En geef dan Reiki aan de desbetreffende Chakra's, dit is een kado voor jezelf! Adem heel diep in en bij het uitademen stuur je liefde naar die plek waar je je angst kunt voelen. Doe dit ongeveer 10 minuten, daarna zul je je een heel stuk rustiger en energieker voelen. Heb je zin om te huilen, doe dit dan, dit lost oude ballast op.

"ALLES WAT WE ZIJN IS HET RESULTAAT VAN WAT WE DACHTEN"
Boedha

Gerelateerde posts: