Wednesday 22 June 2011

Reiki geeft rust en brengt je in contact met jezelf

Het beoefenen van reiki kan je helpen om rustiger te worden. We leven in deze tijd van constant beschikbaar zijn - altijd en overal beschikbaar via mobiele telefoon, msn, twitter, facebook en andere sociale media - met redelijk wat stress om te voldoen aan alle vragen. We vergeten vaak dat het ook belangrijk is om eens tijd te nemen voor onszelf.

Beginnen met reiki was voor mij de eerste stap in een wereld om terug in contact te komen met mezelf.
Rust, meditatie en handoplegging. Bij reiki verschijnen verschillende aspecten die ook bijvoorbeeld bij yoga, ayurveda en andere meditatiemethodes aan bod komen.

Concentreren op de ademhaling, de gedachten die steeds door je hoofd blijven razen stopzetten en genieten van innerlijke rust en harmonie. Verder is er ook meditatieve muziek, orakelkaarten of engelenkaarten die duidelijk kunnen helpen om je te concentreren op het spirituele in ons leven.
Het voordeel van reiki is dat het volledig losstaat van religie. Mensen van gelijk welke geloofsovertuiging kunnen reiki beoefenen.

Wel is het duidelijk dat er universele waarden zijn die dan in de reiki principes (link) worden uitgelegd en die voor iedereen haalbaar en toegankelijk zijn.
Ikzelf zie reiki om die reden ook als een soort levensfilosofie en wijsheid, goede richtlijnen om naar te leven.

Reiki is een weg naar harmonie, eenheid, licht en rust

Gerelateerde posts: