Monday 27 June 2011

Hoe Kan Je Leren Zien Met Het Derde Oog?

Zien met het derde oog kan iedereen aanleren en is niet alleen weggelegd voor Reikibeoefenaars. Iedereen die zich open stelt om met energie te leren werken, kan het aanleren om te kijken met het derde oog. Het zesde chakra bevindt zich net boven en tussen je wenkbrauwen, in het Sanskriet heet het "Ajna" en het is het laatste knooppunt van drie heel belangrijke energie kanalen. Het derde oog staat voor intuïtie en spreekt je verbeelding aan. Het laat je bewust deelnemen aan het leven en zorgt voor je geestelijk welzijn.


Hoe kan je je derde oog stimuleren?

  • Heel belangrijk voor deze zesde chakra is dat je je fantasie leert prikkelen. Zoek een hobby uit waar je creatief mee bezig kunt zijn en laat je fantasie de vrije loop. Voor mij uit zich dit vooral in abstract schilderen omdat ik bij abstracte kunst mezelf 100% kan laten gaan en mij volledig op mijn intuïtie vertrouw. Fantasieboeken lezen prikkelt ook je fantasie omdat je zelf vorm kunt geven aan het hele verhaal. Of wie van filosofie houdt kan deze boeken gaan bestuderen.
  • Wie zich kan herinneren welke dromen hij heeft gehad, kan een dromendagboek bijhouden. Dit is altijd heel leuk omdat je je eigen dromen, na een tijdje, kunt herlezen en heel dikwijls vallen je dan patronen op of krijg je inzichten waarom je bepaalde dromen droomt.
  • Ook heel belangrijk om je derde oog te stimuleren is om de kleuren donkerblauw, indigo en paars in je leven toe te laten. Ikzelf hou ontzettend van indigo blauw voor kledij en om accenten aan te brengen in huis. Je kunt ook, terwijl je mediteert op je zesde chakra, naar een indigo blauwe cirkel staren of één van de bovenvernoemde kleuren vizualizeren.
  • Een heel belangrijke mantra, die velen wel zullen kennen, is de welbekende OHM mantra. De trillingen die deze mantra teweegbrengt zijn een weldaad voor je geestelijke gezondheid.
  • En misschien wel het allerbelangrijkste is leren te genieten van de stilte en het alleen zijn. Als je dit kan dan krijg je een enorme rust over je heen en vloeien spanningen zo van je af. Het lichaam krijgt dan weer ademruimte, zowel lichamelijk als geestelijk.
Wie dagelijks zijn derde oog of zesde chakra stimuleert zal na een tijdje tot verhelderende inzichten komen die je zullen helpen bij je persoonlijke groei in het leven. Leren zien met je derde oog vraagt enige concentratie en doorzetting om dit in je dagelijkse routine in te lassen,  maar eens je hier mee bent gestart zul je merken dat je rustiger wordt, je meer energie hebt en je een ongelimiteerde creativiteit bezit.

Ik wens jullie veel stilte en harmonie toe vandaag en geniet, vooral geniet van het leven!