Monday 23 May 2011

Hoe verloopt een reikisessie - Deel II ?

Nadat je hebt verteld wat je dwarszit (zie Deel I) vraagt de reikibeoefenaar om plaats te nemen op de behandeltafel. Tijdens een reikisessie mag je al je kleren aanhouden. Je doet wel je schoenen, eventueel riem, horloge en andere beklemmende kledingstukken uit. De meeste beoefenaars bieden een badjas, een kussen voor onder je nek of benen of een deken aan zodat je lekker warm blijft tijdens de sessie.

Zorg dat je prettig ligt, dit is jouw sessie! Jij mag tijdens de reikisessie de reikibeoefenaar laten weten of je:

  • het koud hebt
  • de muziek te stil of te luid is of helemaal geen muziek meer wilt horen
  • een tissue nodig hebt
  • het wierookstokje je adem  beklemt
  • de nood hebt om over iets te praten...

Nogmaals het is jouw sessie, hoe aangenamer jij reiki kan beleven, hoe beter de resultaten zullen zijn.

Ontspan je van zodra je op de tafel ligt en concentreer je op je ademhaling, wordt gewaar hoe de lucht via je neus in je longen binnengaat en je lichaam voorziet van de nodige essentiële zuurstof en hoe die warme lucht terug, via je neus, naar buiten gaat. Hier wordt je rustig van, sluit je ogen om volledig te kunnen ontspannen. Misschien zie je beelden, laat de beelden komen en gaan zonder er een oordeel over te vellen, zo blijf je rustig.

De reikibeoefenaar zegt misschien luidop of in stilte een spiritueel gebed om het contact met de reiki-energie te verstevigen, om een zuiver en open kanaal te zijn voor deze energie. De reiki stroomt van de ontvanger naar je toe. Hierna legt de reikibeoefenaar zijn handen op bepaalde plaatsen op je lichaam, meestal begint hij bij het hoofd en werkt hij zo naar je voeten toe. Je zal warmte uit zijn handen voelen stralen, dit is heel normaal, wanneer je dit niet prettig vindt mag je dit gerust zeggen, zo kan de gever zijn handen boven je lichaam laten zweven, het resultaat zal hetzelfde zijn.

Geniet van deze rust, laat je gedachten vrij en probeer niet te oordelen. Misschien val je wel in slaap, laat het gewoon gebeuren. Omarm jezelf met liefde tijdens deze reikisessie, want reiki is zuivere liefde!

Gerelateerde posts :
Hoe je voorbereiden op je eerste reikisessie?
Hoe verloopt een reikisessie - Deel I
Hoe verloopt een reikisessie - Deel III