Sunday 22 May 2011

Hoe verloopt een reikisessie - Deel I ?

Hier wordt een algemene structuur besproken van een reikisessie. Deze structuur volg ook ik wanneer ik iemand reiki geef voor de eerste keer. Als je de persoon wat beter kent kun je meer gerichter reiki gaan geven of misschien vindt de persoon het wel aangenaam als je de sessie combineert met halfedelstenen of aurahealing. Hierbij is de prijs wel iets hoger dan bij een gewone reikisessie.

Sommige reikibeoefenaars vragen je om een formulier in te vullen met een aantal gegeven zoals :

  • naam en adres
  • telefoonnummer
  • neem je medicijnen in
  • je algemene gezondheidstoestand

Besef wel heel goed dat reikibeoefenaars geen artsen zijn. Reiki dient vooral om je volledig te kunnen ontspannen en is heel goed voor stressverlichting. Wanneer je je volledig kunt ontspannen en de stress wordt minder in je lichaam dan kunnen er heel wat klachten verminderen en zelfs verdwijnen.

De duur van een gemiddelde reikisessie is ongeveer één uur. Ik geef de sessie in twee delen, een half uur op de rug en een half uur op de buik. Op voorhand wordt er gepraat met de ontvanger, hierbij kan je vertellen wat je dwarszit, waar je vanaf wilt (bv hoofdpijn of emotionele pijn...). Wil je of kan je bij je eerste reikisessie er nog niet over praten dan is dit geen probleem, probeer je te ontspannen en concentreer je op je ademhaling tijdens de sessie. Het moment dat je kan praten over je emoties komt nog wel. Ervaar het als een cadeau voor jezelf, hier sta jij in het middelpunt.

Wees goed voor jezelf vandaag!

Gerelateerde posts :
Hoe je voorbereiden op je eerste reikisessie?
Hoe verloopt een reikisessie - Deel II
Hoe verloopt een reikisessie - Deel III